mannen van staal of vlees en bloed

Nederland heeft een nieuwe held en de Tour heeft meer vrouwelijke volgers.

De nieuwe held is natuurlijk Johnny Hoogerland. Dit knap stukje Deltawerken op de fiets is niet kapot te krijgen. Benen als de zuilen van de Oosterscheldekering. Een hart van staal. Een karakter gevormd door de Zeeuwse tegenwind (ik kant ’t zijn moeder zo horen zeggen: “waait ’t hard, dan geef ie maar een trap meer jongen!”). Johnny is ook zûnig met woorden. Hij zegt niet veel en als hij zijn mond open doet gaat deze al helemaal niet verder open als de spreekwoordelijke mossel in witte wijn in uw mosselpan. Hij veroverde de bolletjestrui en verloor de bolletjestrui weer. Beloofde “ons” de bolletjestrui weer terug  en deed dat op fenomenale wijze tijdens de negende etappe. Kuste en passant tijdens  een paar etappes t asfalt maar reed ongenaakbaar en schijnbaar onaangedaan door. Blakend van on-Nederlands zelfvertrouwen.

Bolletjestrui is voor klimmers:

Een buitenlandse renner als drager van de bolletjestrui, nota bene een Zeeuwse renner met in zijn trainingsrondjes de Wâskappelse Zêediek als hoogste klim, daar wilden de Fransen dus niet aan…..

Op z’n Frans:

Iedereen die wel eens in Frankrijk op een route departementaal heeft gereden, op de fiets of met de auto heeft ooit kennisgemaakt met die kenmerkende Franse rijstijl. Rijden tot op de bumper, inhalen waar ’t niet kan en dan grof afsnijden. Op die manier werd Flecha en vervolgens ook Hoogerland de weg naar de zege afgesneden. Kon Hoogerland daardoor afgestopt kon worden. Non, nee, rien, nooit. De laatste dertig kilometers moest Johnny met gapende wonden in benen en billen, opengereten door het Frans prikkeldraad, uitrijden om virtueel de bolletjestrui te claimen. Johnny Hoogerland, wielrenner: een mens van vlees en bloed als u en ik, echter met een ijzersterk doorzettingsvermogen en een ijzeren wil om te winnen.

Vrouwelijke volgers:

Tranen biggelden over Johnny’s wangen toen hij op het podium de bolletjes trui over de schouders mocht doen Dit beeld ging de wereld over en in miljoenen Nederlandse huiskamers werd Johnny in de harten van de vrouwelijke kijkers gesloten. Grace Anatomy’s Mc Dreamy heeft eventjes afgedaan en de Tour heeft nu meer vrouwelijke volgers dan ooit.

Asfalteczeem:

Wielrenners zijn bikkels, getuige de vele valpartijen van deze Tour en de snelheid waarmee ze daarna weer op de fiets zitten en dan rijdend of achteraf door de tourarts worden verzorgd. Zie ook de andere Nederlandse bikkel Laurens ten Dam. Zulke hardheid zie je ook terug bij sporten zoals Inline-skaten en marathonschaatsen, waar snij- en schaafwonden en een huid als rosbief wordt afgedaan als asfalteczeem. Eerlijk gezegd kan ik dit soort bikkels niet vinden bij andere sporten zoals voetballen, hockey of tennis…

Gepubliceerd door Marin

working as a product manager in the international food industry, inline skater,speed skater, bicyclist, trailrunner

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: