eten als Fred Flintstone?

Is koolhydraat stapelen passé? Moeten we eten als Fred Flinstone of Captain Caveman  om een betere sporter te worden?

Lees van de ‘paleo guy’ deze blog. Of het de waarheid is of niet, geeft in ieder geval een heel andere kijk op ons dieet dan voorgeschoteld door ons nationaal “voorlichtingsbureau goede voeding”  voedingscentrum.nl  of ander voorlichtingsbureuas met betrekking tot onze dagelijkse voeding. Wat dan nog zo frappant is, is dat iedere voedingsbranche zijn eigen “gesponsoorde” voorlichtingsbureau heeft (de vetindustrie, de broodindustrie, de suikerindustrie) en dat er dan behoefte is aan een onafhankelijk voorlichtingsbureau. Maar die is er toch? zult u zeggen. Nou neen, het voedingscentrum wordt namelijk ook gesponsord en is dus niet onafhankelijk. We gaan verder met het verhaal over koolhydraten. Er is in ieder geval genoeg wetenschappelijke onderbouwing om ons tarwe en suikerdieet, niet alleen met betrekking tot (top-)sport, maar ook voor ons dagelijkse normale voedingspatroon, in gerede twijfel te trekken.
Klik op de link:   http://melchiormeijer.wordpress.com/2012/02/20/beknoptepaleo-primer-ook-geschikt-voor-atleten/#comment-1298

Gepubliceerd door Marin

working as a product manager in the international food industry, inline skater,speed skater, bicyclist, trailrunner

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: