vakantie met de hele bubs

Vakantie met het hele bubs….

Dra komt de vakantie er weer aan en dan ga je toch eens informeren bij de gezinsleden. “Jajaaahhh ik wil nog wel één keer met jullie mee op vakantie”,  het klonk een beetje berustend en vergoelijkend en tegelijkertijd weer heel puberachtig en dat mag ook wel voor een knul van twintig jaar. Niet dat hij niet alleen en zonder ouderlijk toezicht op vakantie zou kunnen, mogen of durven gaan, want dat doet hij namelijk ook wel, al is ‘vakantie’ dan een groot woord want hij gaat met een paar vrienden naar ‘Pukkelpop’ in België, alwaar ze gedrieën in een ienie-mini-klein-pokketentje gaan overnachten. Dat krijg je dan als je zelf altijd zo opschept over je jeugd en dat er toen nog echte popfestivals waren. Kent u ze nog: Parkpop, het legendarische Kralingen Pop, het roemruchte Torhout-Werchter, het toen nog prille Pink-Pop. Als u nu 45-á-50-plus-en-een-beetje bent kent u ze vast wel al dan niet alleen van faam en naam. Er werd gehangen, gedanst,  geblowed, gedronken en gevreeën en er waren sitdowns (hier begrijp ik nog steeds het fijne niet van) en dan niet alleen in die combinatie of volgorde, maar vaak ook nog eens door elkaar. Al met al met al een vrolijk boeltje dus,  wat er toe leidde dat de plaatselijk hermandad voor het eerst in Nederland openlijk  het marihuanagebruik gedoogde zonder de wapenstok ter hand te nemen om het langharige werkschuwe tuig (ik werkte toen overdag respectievelijk in de zaak van mijn ouders, op een strandterras en ’s avonds in een discotheek of bar, hoezo werkschuw?) een lesje te leren (http://nl.wikipedia.org/wiki/Holland_Pop_Festival) .

Maar goed, ik dwaal af, hij wilde wel mee op vakantie, want ja met een beetje sportieve ouders en dito broertje is het natuurlijk hartstikke leuk: rafting, kanoën, wielrennen, mountainbiken, zwemmen een moeder die voor je kookt en je natje en je droogje verzorgt. Het jongere broertje in deze, was dan zeker minstens zo blij dat zijn oudere broer meeging: wel zo gezellig, iemand om tegen te ouwehoeren in de lange rit naar het warme zuiden.

Familysize:

Toen de jongens klein waren gingen er natuurlijk kratten vol speelgoed, spel materiaal  en opblaasbaar spul mee. Het speelgoed en de gamesconsoles werden in de loop der jaren steeds kleiner en compacter, maar, en dat is nu het hele bizarre, nu moet nu er weer grote-jongens-speelgoed mee: racefietsen (er moet immers getraind worden), elektrische gitaren, versterker enzovoorts. Geen probleem voor een doorsnee familysize MPV, maar voor mijn Prius met midgetsize kofferbak, hmmm………Inderdaad, blijft er net genoeg  ruimte over voor zwembroek, bikini  slippers en toilettas. Maar ja, wat heb je nou nog meer nodig in la douce France?

Quizvraag:

Detail en om het verhaal goed af te toppen: het chaletje (ook wel mobil home genoemd) dat we gaan huren is van een voormalige topschaatser uit het Ard en Keesie tijdperk en is niet Ard of Keesie, maar de nummer drie van die schaatsmusketiers die als eerste als ‘prof’ gingen schaatsen: quizvraag: wie is deze voormalige topschaatser uit Hoogeveen? Tip: het publiek zong altijd “Heya ….puntje puntje puntje, Heya, heya, heya ….puntje puntje puntje”.

Als dat geen inspiratie is voor mijn jongens voor een paar stevige trainingsritten in de bergen!

Gepubliceerd door Marin

working as a product manager in the international food industry, inline skater,speed skater, bicyclist, trailrunner

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: