waarnemingen in een vakantieland

Zo maar wat vakantiewaarnemingen van de menselijke fysiek in een populair vakantieland:

Iedereen hier in Castellane viert vakantie en loopt er in een vrijetijdskloffie rond: korte broek of bermuda, T-shirt of top, of zomerjurkjes en sandalen, flip-flops of ander luchtig schoeisel. Op de stranden van de meren, rivieren en van de middellandse zee begeeft de mensheid zich wat bloter, de zwemslip en zwembermuda, badpak en bikini dus.

Afgezien van het feit dat er wittere en bruinere mensen rondlopen (bruining veroorzaakt door de hoeveelheid zon en de hoeveelheid tijd daar in doorgebracht gecombineerd met een genenpakket dat een bepaalde mate van bruining mogelijk maakt) kun je doorgaans in één oogopslag vaststellen dat de persoon, personen, of gezin dat daar rondwandelt respectievelijk uit Nederland, België, Frankrijk of Italië komt. Pas de problême zoals ze hier zeggen. Hoe komt dat toch?

  • De meer rijzige gestalte van de (Noord-) Nederlander of zijn haastige manier van lopen, verder vergezeld van een stevige vrouw en wat blonde kinderen ? Mannen van boven de 45 meestal een buikje. Erg aanwezige types. Brutale blik, kijken iedere tegenligger aan.
  • De wat bedeesde, maar ook iets meer gezette postuur en de wat voorzichtiger manier van gaan van de Vlaming? Soms donker, soms blond. Mannen van boven de 40 bijna allemaal een buikje.
  • De kleinere, meestal slanke postuur van de Fransen en nog slankere Franse dames met een wat teerder fysiek, alsmede manier van lopen: “het schrijden”. Ja schrijden. Vooral Franse vrouwen hebben een manier van schrijden die tegenstrijdige signalen uitzend. Zo van kijk mij eens lopen (sorry schrijden) en ook direct van “waag het niet je blik naar mij op te slaan”. Niet veel buikjes bij de mannen, meestal bij de pas bij de oudere pensionada’s zoals die bij de Petanqueveldjes rondlopen, tref je wel wat potbelly’s.
  • De Italianen, heel druk in hun bewegingen, zelfbewust, ook klein van postuur, maar meer aanwezig. Strak en met aandacht gekleed, ook in vrije tijd. Erg aanwezig en erg luid.
  • D’n Duitser: er zijn er weinig in Frankrijk, maar die je er ziet: overduidelijk: air!
  • De Deen: die wordt moeilijker,  qua uiterlijk een beetje als de Noord-Nederlanders, maar dan iets minder zelfbewust, minder aanwezig, meer in zich zelf en met zijn gezin.

Topless:

Ach,en dan zijn dit er nog maar een paar waarnemingen, maar wat vooral opvalt bij de mannen van boven de 40 en boven  de geografische lijn Lille, Strassbourg, Beieren is het bierbuikje en veelal ook de ‘men boobs’. Tja, topless mag dan niet meer zo populair zijn als in de jaren 80, maar bij observaties in een warm land wordt je zeer zeker en ook steeds vaker geconfronteerd met mannelijke variant van ‘topless’, de ‘men boobs’…..

Gepubliceerd door Marin

working as a product manager in the international food industry, inline skater,speed skater, bicyclist, trailrunner

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: