Poep op tafel
Wat er zich in onze darmen afspeelt is ‘hot’ de laatste tijd. Het boek ‘De Mooie Voedselmachine’ stond 68 weken lang in de CPNB bestsellerlijst. Het onlangs verschenen boek ‘De Poepdokter’ van Nienke Tode-Gottenbos, komt, slechts enkele dagen na lancering , binnen in de top 10 van deze zelfde lijst. Een prestatie normaliter voorbehouden aan bestseller auteurs.
Als we over onze darmen spreken en over spijsvertering, dan denken we aan vezels. Tot voor kort vond ik en velen met mij, het onderwerp vezels niet het meest bruisende en spannende onderwerp. De stoelgang die daarmee verbonden is al helemaal niet. Praat met mensen over vezels en de verveling slaat harder toe dan Venus Williams tegen een tennisbal. De perceptie die de mensen bij vezels hebben is die van gortdroge crackers en volkorenbrood en de hoogstnoodzakelijke poepcheck. Geen onderwerp voor bij de koffieautomaat dus. Hoe anders is het als we het woord prebiotica gebruiken en we spreken over de darmen als ‘tweede brein’? Dan is het onderwerp plots weer salonfähig, en verschijnt het op de tafel bij Humberto Tan’s Late Night. Het boek ‘”De Mooie Voedselmachine” van Giulia Enders werd vorig jaar nog warm aanbevolen door Humberto .
Vers van de ‘drukpers’.
In een hilarische uitzending van RTL’s Late Night (https://youtu.be/xzRO6acQBCQ), met onder andere Frank Lamers, werd vorige week het vers van de ‘drukpers’ verschenen boek ‘De Poepdokter’ van Nienke Tode-Gottenbos besproken. Beide boeken zijn twee voorbeelden welke sprankelend, boeiend en tegelijk begrijpelijk geschreven zijn. Boeiend tot het gaatje!