Van kruk naar crack

Van kruk
Toen ik als veertig jarige voor het eerst een paar inline-skates aantrok , was ik niet direct een crack. Als kind had ik wel eens geschaatst op ijs en op ouderwetse rolschaatsen met 2×2 wielen die je onder je schoenen bond rond gereden, maar veel gelijkenis met d$_82ie moderne skates op 4 wielen in 1 lijn, ook wel inline-skates of skeelers genoemd had dit niet. Niet echt. De eerste de beste paar skeelers die ik aantrok in de winkel, deed me dan ook direct ondersteboven in de kledingrekken belanden. “Misschien dat je eerst een paar lessen moet nemen”, opperde de winkelmedewerker nog voorzichtig..

Naar crack

Mijn naam is Marin. Inmiddels ben ik gediplomeerd schaats- en skeelertrainer bij ‘de’ schaatsclub van Gouda en bij Schaatsschool Duosport in Utrecht en geef gedurende de zomer wekelijks inline-skate beginnerslessen bij Marinskate, mijn eigen skateschool. Naast de beginnerslessen begeleiden we bij Marinskate twee verschillende toergroepen, waarmee we heerlijk door de polders rondom Gouda toeren. Bij al deze activiteiten wordt ik enthousiast bijgestaan door de immer vrolijke Tineke, eveneens gediplomeerd en van vele markten thuis, maar net als ik ooit begonnen met de eerste bskeelersasis principes van het inline-skaten. Tussen al die activiteiten door vinden we ook nog de tijd om in de weekends lange toertochten te rijden of af en toe mee te doen aan de regionale marathon competitie. Gezamenlijk hebben we meer dan 25 jaar ervaring in het geven van schaats- en inline-skatelessen. En waarom doen we dit allemaal? Gewoon omdat we er zelf enorm veel plezier aan beleven.

Hoe?

Op dit blog wil ik met de lezers wat inzichten met betrekking tot de basis vaardigheden van het skaten (skeeleren) en schaatsen delen. Hoe rem ik in godsnaam met / zonder een remblokje? Hoe kom ik over een brug en weer veilig naar beneden? Hoe kan ik harder / verder rijden? Waarom kan ik niet goed skeeleren terwijl ik toch goed kan schaatsen? Waarom kan ik niet goed schaatsen, terwijl ik toch goed kan skeeleren?

Ten ijs / ten asfalt?

Hoe kom ik goed beslagen ten ijs / ten asfalt? Naast de techniek van het rijden, geven we af en toe, gevraagd of ongevraagd ook kritiek op de materiaalkeuzes van skhouten schaatsenates/skeelers en schaatsen van mensen. Dit proberen we zo nuchter en helder mogelijk te doen. Doordat we beiden in ruime mate ook winkelervaring (schaats- en skeelerwinkel) hebben, kunnen we goed inschatten wat voor soort skate/skeeler/schaats bij welk soort mens hoort.

Binnenkort meer van dit alles….

Gepubliceerd door Marin

working as a product manager in the international food industry, inline skater,speed skater, bicyclist, trailrunner

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: